HomeWebshopInfoContactMijn account

The Art of Motocross

Motorcross is kunst? Deze sport is altijd al een vorm van "art" geweest en zal dat waarschijnlijk tot het einde der tijden ook blijven. De vertraagde televisiebeelden van een crossmotor en rijder die in harmonie diepe putten van s’werelds mooiste circuits luttele seconden aanraken met hun banden alsof er een hogere kracht mee gemoeid is, dat is "kunst".

Toen het idee om een magazine als “The Art of Motocross” op de markt te brengen ontstond, hadden we eigenlijk geen slechter tijdstip kunnen uitkiezen, begin 2012, een wereld in volle recessie en de markt van geprinte uitgaven die afkalfde als het ijs op onze Poolkappen. Het nodige budget losweken bij fabrikanten verliep zoals rijden met een crossmotor voorzien van vierkante wielen maar toch wist ik enkele bedrijven achter mijn idee te scharen die ook in het vernieuwende concept geloofden. Als Belgische(Vlaamse) uitgever zijn we natuurlijk beperkt in ons taalgebied dat tot in Nederland reikt. Tot en met nummer 4 brachten we simultaan ook een Engelse editie uit maar we misrekenden ons in de interesse van de broodnodige adverteerders die de Europese markt wilden bereiken. De constructeurs keken de kat uit de boom en wachtten geduldig af hoe lang “The Art of Motocross” het zou uitzingen in de erg moeilijke markt van printed media. Om het bootje waarin we gestapt waren en waarmee we in erg woelig water waren terecht gekomen boven water te houden, werd besloten om onze focus te leggen op onze Nederlandstalige lezers en onze adverteerders die van bij het begin mee wind in onze zeilen hielpen blazen. In tegenstelling tot onze collega uitgevers die marktaandeel moeten prijsgeven, blijven wij gestaag groeien in zowel Vlaanderen als Nederland. Iedere dag krijgen we nieuwe aanvragen van mensen die onze titel leerden kennen door vrienden die het hen aanbevelen.


Na enkele verrijkende gesprekken met grote constructeurs en fabrikanten, de lancering van “Tony Cairoli, the movie” en de interesse vanuit de Scandinavische landen, brengen we vanaf deze twaalfde editie ook terug een Engelstalige versie op de markt om met ons magazine naar een groter marktbereik door te kunnen groeien. De voertaal in het wereldkampioenschap motorcross is Engels en willen we opvallen bij de toonaangevende merken dan moeten we ook begrijpbaar zijn voor de rijders, teams, organisatoren en wereldwijd een meerderheid die deze taal machtig is. In de wandelgangen werd geopperd om enkel nog in de Angelsaksische taal te communiceren maar daar zeg ik resoluut neen tegen als uitgever. Mijn standpunt blijft dan ook dat een Vlaming of Nederlander na een drukke werkweek wil ontspannen en een magazine ter hand nemen waarmee hij of zij dan ook het liefst in de eigen taal, kan wegdromen in de wondere wereld van motorcross. Vanaf nu zijn er dus twee versies op de markt. Ook de Franse en Duitse en Amerikaanse markt heeft al interesse getoond in “The Art of Motocross” maar hier zal de aanvraag van lezers en de adverteerders het tempo bepalen.


Uiteraard zijn wij als kleine uitgever niet blind voor de digitalisering van het marktlandschap. Onze website zal een opknapbeurt krijgen, onze webshop zal overzichtelijker en gemakkelijker worden en plannen om ook in het digitale segment een plaats te veroveren zijn in volle ontwikkeling. Volg ons zeker via Facebook zodat je niets mist.

 

BVBA PHOTOGRAPHIC ART

BE0466773797
OLMSEBAAN 260
2450 MEERHOUT
België

+32496555339

Nieuwsbrief ontvangen

Newsletter not available in Free version.

Home Webshop Info Contact Mijn account

Webshop software: EasyWebshop.be